חיסונים לקראת טיסה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

19/01/2023 | 22:24 | מאת: שלומית

שלום, אני עתידה לטוס לנסיעת עבודה באפריקה. אני בשבוע 17 להריון כרגע. במרפאת המטיילים המליצו לי על חיסון טיפוס הבטן ודלקת קרום המח ועל אמצעי הגנה מפני עקיצות ייתוש. רציתי לשאול האם החיסונים הנל בטוחים בהריון והאם תכשירי הגנה מספיקים להגנה מפני זיקה ומלריה? יש המלצה להמנע מטיסות לאפריקה בזמן הריון? תודה רבה

21/01/2023 | 23:03 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

לגבי בטיחות החיסונים בהירון ולגבי בטיחות השימוש בתכשירים נגד יתושים ניתן להתיעץ עם המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או הריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 בחלק מהחיסונים מעדיפים להימנע מביצוע בהריון ולחסן רק אם אין ברירה בשליש השני או השלישי. וישנם חיסונים האסורים בהריון. התכשירים (אלו המותרים בהריון) דוחים יתושים אך מטבע הדברים לא מספקים הגנה מושלמת ובמקביל צריך להפחית חשיפה מבחינת האיזורים בהם נמצאים/ישנים, לבישת בגדים ארוכים, ובנוסף ניתן להשתמש גם בכילה נגד יתושים בזמן השינה. טיסה לאפריקה טומנת בחובה את הסיכונים שאת מתארת ושהסבירו לך במרפאת המטיילים. בתלות בסטטוס החיסוני שלך, באיזורים באפריקה שאת נוסעת אליהם ובאופי הנסיעה תוכלי להעריך את הסיכון שאת חשופה אליו ולהחליט אם זה סיכון שאת מעוניינת לקחת או לא.

מנהלי פורום הריון ולידה