AFI 28 שבוע 29, ריבוי מי שפיר, לחוצה מאוד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/01/2023 | 16:40 | מאת: לירון

שלום רב, אני בשבוע 29 להריון, אתמול בבדיקה שגרתית, הערכת המשקל הייתה 1.450, וAFI 28) . הרופאה אמרה שקיים ריבוי מי שפיר. מאוד נלחצתי, הפנתה אותי להעמסה של 100 ויעוץ גנטי כולל סקירה מכוונת. אציין שבהריון קודם AFI היה 27 בשבוע 32 ולא הפנו אותי לשום דבר. כל הבדיקות עד כה בהריון תקינות לחלוטין. שאלתי היא האם אפשר לחכות עם הבדיקות? לוותר? 2 הלידות הקודמות שלי ילדתי במשקל 3.800, בדרכ הם לא קטנים אצלי. אני מאוד לחוצה ומפוחדת מאתמול.

04/01/2023 | 21:31 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי לירון, ישנם גורמים רבים ושונים לריבוי מים, חלק לא מבוטל הוא אידיופטי כלומר ללא גורם ברור, אך גורמים נוספים לריבוי מים הם סכרת היריון, הפרעה אנטומית במערכת הבליעה והעיכול, בעיות לב, גורם זיהומי או גנטי. לפי נייר העמדה הישראלי ההמלצה בריבוי מים מבודד ללא ממצאים נוספי ים בין 25-30 זה להשלים העמסת סוכר של 100 גר לשלילת סכרת היריון ולהמשיך לעקוב, ואילו בריבוי מים מעל 30 משלימים גם ייעוץ גנטי, סקירה מכוונת לריבוי מים, אקו לב עובר ובדיקה סרולוגית למזהמים שונים. יש רופאים שמחמירים ששולחים לכל הבדיקות כבר בריבוי מים קל, או שבמקרה בהיריון הזה היה ממצא נוסף בסקירות חוץ מריבוי המים ולכן הומלץ ייעוץ גנטי. תלוי קצת בגישה של הרופא המטפל אני ממליצה לשאול אותו, להשלים את הבדיקות הנדרשות ולהמשיך לעקוב אחר כמות המים.בהצלחה!

12/01/2023 | 13:46 | מאת: לירון

היי, רציתי לעדכן שסקירה מכוונת וסכרת 100 יצא תקין. עוד שבוע יש לי שוב אולטראסאןנד. בדרכ המים אמורים לרדת אם הכל בסדר? אני כלכך לחוצה

מנהלי פורום הריון ולידה