כולסטרול גבוה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/12/2022 | 00:15 | מאת: נועה

שלום! נשלחתי ע"י הרופא לעשות בדיקות דם כלליות בגלל שאני עדיין סובל מבחילות (שבוע 32) והכולסטרול שלי יצא גבוה (260) וגם ה LDL יצא גבוה. אני לא סובלת מעודף משקל ואוכלת אוכל בריא בכללי. האם בהריון יש עליה בכולסטרול? ואם כן, האם זה מתאזן אחרי הלידה?

28/12/2022 | 22:25 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

כן, בהריון ובפרט בטרימסטר השלישי יש עליה בכולסטרול, לאחר הלידה זה מתאזן. חזרי על הבדיקה 6 שבועות לאחר הלידה על מנת לראות האם באמת ישנה עליה לא תקינה בכולסטרול.

מנהלי פורום הריון ולידה