האם יש סבירות להיריון?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/12/2022 | 17:12 | מאת: מיאל

האם ניתן להיות בהיריון ולהמשיך לקבל מחזור כרגיל? ב29/10 היה מגע מיני (ללא חדירה) ב 30/10 נלקחה גלולת פוסטינור. ב10/11 קיבלתי מחזור בוצעו 2 בדיקות היריון ביתיות ץ כשבועיים אחרי המחזור בהפרש של כשבוע כל אחת והן יצאו שליליות. ב9/12 קיבלתי שוב מחזור וכ10 ימים אח"כ שוב בוצעו 2 בדיקות היריון ביתית שיצאו שליליות. כעת סובלת מנפיחות בטנית ונפיחות בשדיים (אך ללא רגישות). האם יתכן שיש סיכוי להיריון על אף התוצאות השליליות בבדיקות הביתיות? או שהנפיחות מקורה ממשהו אחר?

21/12/2022 | 12:39 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

לשאלתך הראשונה, אין מחזור כאשר יש הריון אולם לעיתים יכולים להיות דימומים בהריון שאינם קשורים למחזור. בדיקת ההריון היא מאד אמינה, יש לבצעה לאחר איחור במחזור (ולא לפני כן). במידה והיא שלילית היא אכן שלילית. תפיחות בטנית ונפיחות בשדיים יכולה להיות קשורה בהפרשה של פרוגסטרון לאחר ביוץ ולא בהכרח מעידה על הריון.

מנהלי פורום הריון ולידה