המטומה בהריון בשבוע 14+5

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

01/12/2022 | 14:21 | מאת: אפרת

לפני כמה ימים היו לי הפרשות חומות קטנות בניגוב. גילו שזה המטומה בין השליה לדופן הרחם בגודל 23*10 מ"מ. לאחר שפניתי לרופאה שלי היא נתנה לי דופסטון 10 מ"ג פעמיים ביום למשך שבועיים+ מנוחה וביקורת בעוד שבוע. היא אמרה לי שזה לא מסוכן ושזה קטן. רציתי לדעת מה ההשפעה של זה על ההריון? האם ההריון בסיכון חס וחלילה ? ואם אני אמורה להמשיך מעקב במרפאה להריון בסיכון?. תודה

02/12/2022 | 00:36 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי אפרת, מקובל להפנות מטופלת עם דימומים בתחילת היריון והמטומה למעקב היריון בסיכון. מרבית ההריונות עוברים בסדר גמור, עם זאת עדיין ישנו סיכון מוגבר להפלה מאוחרת, לידה מוקדמת, ירידת מים מוקדמת או האטה בגדילה של העובר. טיפול בדופסטון בהחלט יכול להתאים, מעבר לכך צריך המשך מעקב, וכמובן לבדוק מה סוג הדם אם שלילי צריך זריקת anti-D בהופעת דימום. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה