מניעת שפעת במהלך ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/11/2022 | 18:51 | מאת: עינב

שלום, אני בשבוע שמיני, עשיתי אתמול חיסון שפעת אבל היום לימדתי בבית ובסוף השיעור התלמידה אמרה שכואב לה הגרון. במהלך השיעור החלונות היו פתוחים ואני הייתי עם מסיכה (כירורגית). קראתי המון מידע מפחיד לגבי הדבקות בשפעת ורציתי לדעת איך אני יכולה להמנע בינתיים עד שהחיסון ישפיע וגם אם יש ממה לחשוש במקרה הספציפי הזה..

01/12/2022 | 12:52 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי עינב, המניעה החשובה ביותר היא התחסנות כנגד שפעת אותה עשית וזה מצוין. מעבר לכך חשוב להקפיד על היגיינה ומסיכה במקומות הומים, שטיפת ידיים, הימנעות ממגע עם רוק/ הפרשות של אחרים וכ'ו. עיקר הסיכונים של שפעת בהיריון הינם בטרימסטר השלישי של ההיריון מחשש לאם ופחות חשש לעובר עצמו, זהו לא וירוס המועבר דרך השלייה לעובר. המשיכי לשמור על עצמך אני בטוחה שהכל יהיה בסדר. בהצלחה!

01/12/2022 | 17:59 | מאת: עינב

תודה רבה, מרגיע מאוד!

מנהלי פורום הריון ולידה