התאום הנעלם חייבת תשובה בבקשה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/11/2022 | 19:57 | מאת: סקרנית בהריון

כרגע בשבוע 16. כל הבדיקות תקינות תודה לאל. משבוע 6 התחילו דימומים קלים מאוד פעם בשבועיים שלושה עד שהשבוע יצא גם גוש קטן פחות מסמ נראה ממש כמו עובר שלא התפתח. הלכתי לבדיקת דופק יחסית מאוחר בשבוע 8 פלוס כדי להיות בטוחה שיש דופק כי אני אחרי 2 גרידות בגלל הפסקות דופק מהשנה האחרונה. נכון לעכשיו הדימומים פסקו. מה הסיכוי שההריון התחיל כתאומים ואחד פשוט לא התפתח והגוף הוציא אותו עכשיו? יש הסבר אחר? לא היו אמורים לראות מחיצה אם כן? או שהשק התםרק וזה בעצם הדימומים שהיו לי?

23/11/2022 | 10:06 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי, אם עשית us ראשון בשבוע 8 וראו רק שק היריון אחד עם עובר בודד רוב הסיכויים שההיריון התחיל כהיריון יחיד ולא כתאומים. עם זאת אני כמובן לא יכולה לשלול ולחזות מה באמת היה לפני שנבדקת. היריון שהחל כתאומים עם "היעלמות" של אחד מהם בטרימסטר ראשון, מצב הנקרא vanishing twin לרוב לא מהווה סיכון להמשך ההיריון, לא מהווה גורם סיכון ללידה מוקדמת, הפלה מאוחרת או ירידת מים מוקדמת, אבל כן יכול להיות קשור בהאטה בגדילה של העובר שנותר ומצריך בהמשך ההיריון מעקב גדילה.כך שאם הוחלט מול הרופא שלך שההיריון החל כתאומים אבל המשיך כיחיד כבר בשבוע 8 הדבר מצריך רק מעקב גדילה. מאמינה שההיריון יעבור בשלום, בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה