המטומה וקיום יחסים חלקי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/11/2022 | 22:11 | מאת: מאיה

שבוע 22+ המטומה בגודל של כ 9סמ בדופן האחורית של השיליה, ללא דימום כבר מעל חודש ולוקחת אוטרוגסטן 200 נאמר לי שהחדירה והזרע מסוכנים בזמן המטומה, רציתי לדעת מבחינה ביולוגית ורפואית: האם אפשר חדירה מועטת 3-5סמ' ? ואם כן אפשר באופן זה האם אפשר גם בלי אמצעי מניעה ? (בעלי לא אוהב להשתמש בזה)

20/11/2022 | 08:54 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי מאיה, לצערי לא ידוע לי על מחקר שמגדיר מה בדיוק עומק החדירה שאפשרי או מסכן את ההיריון. זרע יכול לגרום לצירים מוקדמים. בגדול בנוכחות המטומה ודימומים ההמלצה הינה להימנע מקיום יחסי מין באופן כללי מחשש להופעת דימומים נוספים ואף התפתחות הפלה מאוחרת/לידה מוקדמת. בביקורת ה-us הבאה שלך אצל הרופא המטפל (רצוי בהיריון בסיכון) אפשר לבדוק אולי ההמטומה קטנה ואורך צוואר הרחם ארוך ולדיין מחדש מול הרופא המטפל את האפשרות לקיום יחסי מין. עד אז, ועם המטומה של 9 ס"מ שנשמעת משמעותית אני ממליצה להימנע לחלוטין מיחסי מין. בהצלחה!

28/11/2022 | 19:57 | מאת: מאיה

תודה על המענה, בהמשך לשאלתי הקודמת במצב זה של המטומא האם סיפוק של האישה ללא חדירה גם יכול לגרום להתכווצויות רחם ואז לסיכון הריון? תודה

מנהלי פורום הריון ולידה