דימום קל והפרשות חומות שבוע 11

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/11/2022 | 12:02 | מאת: אנה

שלום, הריון שבוע 11, יש דימומים קלים שהופכים להפרשות חומות כבר החל משבוע 6. בכל פעם שבדקתי את הדימום, הכל היה תקין. ההפרשות החומות מופיעות בערך כל שבוע , באות והולכות כאשר לפני אני חשה לעיתים התכווצות קלה ברחם. הרופא שלי לא נבהל אך אני כל הזמן תוהה. האם זה תקין? ההתכווצויות האלו לא מסמלות על משהו רע? זה גם בדרך כלל קורה בימי שישי שמתחיל הדימום שהופך להפרשה חומה. מאד מלחיץ.

20/11/2022 | 11:30 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי אנה, ישנם לא מעט הריונות שמתחילים עם הכתמות דמיות. בגדול אם יש דופק והכל תקין רוב הסיכויים שההיריון יימשך כתקין ויהיה בסדר. עם זאת נוכחות של המטומה למשל הגורמת לדימומים מהווה גורם סיכון להפלה מאוחרת, לידה מוקדמת, ירידת מים מוקדמת והאטה בגדילה של העובר בהמשך ההיריון. כלומר, רוב הסיכויים שההיריון יימשך כתקין ויהיה בסדר, אבל כן יש איזשהו גורם סיכון וצריך להמשיך במעקב היריון. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה