הערכת משקל שבוע 36...

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/10/2022 | 00:13 | מאת: דנה

היי, שבוע 36 הערכת משקל 2.5 קג. אציין כי במהלך הסקירות (ראשונה ושנייה ) אמרו לי אחוזון 80 ו 70 הרופא לא אמר שקטן או לא תואם שבוע. האם תקין?? מרגיש לי קטן מידי. בן זוגי למעלה מ 1.90 חשבתי שיהיה גדול. אני לוקחת ויטמינים כגון קומפלקס b ואבץ, יש מצב שמשפיע? האם צריכה לגשת לרופא נוסף? מעקב נוסף? תודה

14/10/2022 | 15:35 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

הערכת משקל של 2500 גרם בשבוע 36 בדיוק היא תקינה גם לזכרים וגם לנקבות. צריך לזכור שמדובר בהערכה בלבד ולפי חלק מהמחקרים יכולה להיות טעות של עד 20%. האם נדרש מעקב נוסף זאת שאלה לרופא המטפל שלך כי הדברים נלקחים בהקשר של כלל ההריון - האם ישנה סוכרת הריון או יל״ד למשל - במקרים כאלו אם יש שינוי בעקומות הגדילה גם במשקלים תקינים לפעמים נדרש מעקב נוסף ומעקב גדילה נוסף לאחר 10 ימים. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה