הריון עם התקן תוך רחמי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/10/2022 | 19:46 | מאת: אדוה

הי אני בהריון עם התקן מסוג מונה ליזה. נצפה הריון תקין עם התקן במרכז הרחם. הרופא לא הצליח להוציא את ההתקן כיון שלא מצא את החוט. נתן הפניה למיון. השאלה שלי היא כמה דחוף ללכת להוציא את ההתקן, אני כרגע בשבוע 6. זה יהיב נורא ללכת בשבןע 7? כ"כ, מה הפרוצדורה שאני הולכת לעבור? והאם יש סיכונים

04/10/2022 | 10:43 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

ההמלצה היא להוציא את ההתקן כמה שיותר מוקדם, ובהוצאתו יש שיפור בתוצאות ההריון כגון הפחתת הסיכון להפלה וללידה מוקדמת. בפרוצדורה - תחת הנחיית אולטרסאונד רואים את ההתקן ותופסים את החוטים(שנמצאים בתוך תעלת הצואר) או את ההתקן באמצעות מכשיר ומוציאים אותו. הסיכונים שדווחו במקרים אלו הם נמוכים והשיפור בתוצאות ההריון דומה לנשים בהם החוטים נצפו והוצא ההתקן במרפאה.

15/10/2022 | 20:00 | מאת: אדוה

היי הוצאתי את ההתקן לפני 5 ימים. מאז יש דימומים חומים. לעיתים בניגוב ולעיתים על תחתונית, מלבד פעם אחת כיומיים לאחר הוצאת ההתקן שהיה דם טרי שמילא פד. רוב הזמן יש כאבי בטן דמויי מחזור. נשמע שתקין? או שיש מה ללכת לבדוק? הגיוני שהדימומים החומים זה בעקבות היוד שהרופא חיטא את המקום? תודה רבה

מנהלי פורום הריון ולידה