פיברינוגן גבוה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/09/2022 | 01:46 | מאת: נופית

היי, אני בשבוע 21, נוטלת אספירין משבוע 15 ללא סיבה ממשית (המלצה חמה). השבוע ביצעתי בדיקות ויצא פיברינוגן 775. שאר ערכי קרישיות הדם בנורמה. לא אמרו לי על זה מילה, האם זה תקין? יש מה לעשות במצב הזה? מה הסיכונים?

21/09/2022 | 16:34 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי נופית, היריון הוא מצב "מעודד קרישיות" בו יש עלייה בחלק גדול מתפקודי הקרישה לרבות פיברינוגן באופן תקין, בנוסף אספירין לא אמור להשפיע על רמות פיברינוגן. נשמע שהכל בסדר. עם זאת, שווה לשאול את רופא הנשים שלך מדוע את מטופלת באספירין, לרוב מדובר בטיפול מניעתי להפחתת הסיכון לרעלת היריון בנשים עם גורמי סיכון, אני בטוחה שיש אינדיקציה וכדאי לדעת למה אנחנו לוקחים את הטיפולים שלנו. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה