הריון אחרי קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

16/09/2022 | 23:11 | מאת: דינה

שלום, אני בת 33, כ- 3 שנים לאחר קיסרי חירום. אני מעוניינת בהריון נוסף, אך לאחרונה המחזור שלי לא ממש סדיר וישנן מעט הכתמות בין מחזורים. הפרופיל ההורמונלי תקין לפי הרופא שלי. באולטרסאונד ציין שראה נישה קיסרית. הבנתי שההכתמות יכולות להיגרם בגללה, אבל זה הגיוני שרק 3 שנים אחרי הניתוח הנישה תגרום להכתמות? בינתיים מחכה לתור להיסטרוסקופיה אבחנתית. ניתן לדעת מהבדיקה מדוע השיבוש במחזור?( לפי הבדיקות לא מדובר בבעיה הורמונלית). ניתן לטפל במהלך הבדיקה במידה ומאתרים חסימות או נישה בעייתית, או שניתן לטפל רק בהליך ניתוחי? תודה רבה!

18/09/2022 | 10:15 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי דינה, נישה ניתוחית יכולה להיות סימפטומטית גם לאחר מספר שנים ולא מיד לאחר הניתוח. אם הפרופיל ההורמונלי תקין (ואני מניחה שהשלמת גם בדיקת בטא לוודא שאינך בהיריון), הדימומים הללו לא אמורים למנוע כניסה להיריון. היסטרוסקופיה אבחנתית תסייע להדגים את הנישה אך במידת הצורך התיקון הינו ניתוחי, ולאחריו יש להמתין לפני כניסה להיריון נוסף. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה