אבחון סוכרת הריון האם זה לתמיד? או שהיא יכולה להיעלם כמו שהיא מופיעה?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/09/2022 | 15:12 | מאת: אורלי

היי שלום, אני בהריון 2 שלי כרגע בשבוע 36. איבחנו אותי עם סוכרת הריון בבדיקת העמסת סוכר 100 כשהיתה תוצאה אחת לא תקינה. שמרתי מאז באמצעות תזונה ושתיה מרובה כמובן. אבל עדיין המשכתי לאכול מתוקים.. אבל לא בהגזמה כמו לפני. לפני חודש ביצעתי בדיקת ppg בהפניית הדיאטנית. אמרה לי לאכול ארוחה רגילה ולבצע בדיקת דם שעתיים לאחר מכן. התוצאה היתה על המינימום 70 למרות שאכלתי גם מוצרים עם סוכר די גבוה כי רציתי לבדוק בשביל עצמי גם מה קורה.. בבדיקות דם שביצעתי לפני שבוע גם רמת הסוכר היתה 78.. וזה היה לאחר צום של 8 שעות. אני יודעת שסוכרת הריון נגרמת מחוסר איזון הורמונלי שנגרם מהשיליה.. האם יש אפשרות כזאת שלא חושבים עליה שהסוכרת הריון יכולה גם להיעלם כמו שהיא מופיעה? אולי עכשיו יש לי איזון הורמונלי שוב? משקל העובר שלי תקין לשבוע בו אני נמצאת.. וכל הבדיקות תקינות.. אגב גם בהריון ה1 שלי אובחנתי עם סוכרת הריון עקב תוצאה 1 לא תקינה בהעמסת סוכר 100 וגם אז הכל היה רגיל והמשכתי לאכול כרגיל כמו שאני מכירה רק בהפחתה של כמויות הסוכר והתינוק שלי נולד במשקל תקין... אפילו פחות מ3 קילו. בלי קשר להריונות שלי אני נוטה לצרוך כמויות גבוהות של סוכר כל חיי.. לא יודעת אם זה קשור אבל אולי כן? אולי הגוף שלי סוג של "רגיל" וחוזר לעצמו בשלב מסויים בזמן ההריון? אשמח לקבל חוות דעת.. תודה

07/09/2022 | 09:31 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי אורלי, בגדול העמסת סוכר של 100 גר נחשבת לא תקינה כאשר יש שתי תוצאות פתולוגיות וזו מאבחנת סכרת היריון. אם הייתה תוצאה פתולוגית אחת בלבד, ובעיקר אם יש גורמי סיכון נוספים, אמת מקובל לבצע מעקב סוכרים ppg לשבוע, אם הוא תקין החשד לסכרת היריון נמוך. יכול להיות שאין לך סכרת אני לא רואה את מעקב הסוכרים עצמו. ממליצה בכל מקרה להקפיד על דיאטה מאוזנת ולהימנע מארוחות עטירות פחמימה, ולהתייעץ עם רופא הנשים המטפל שלך שמכיר יותר את הרקע שלך ורואה גם את מעקב הסוכרים. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה