דימום בשבוע 12 תוך כדי לקיחת תמיכה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

25/08/2022 | 07:56 | מאת: אנינה

הי, רציתי לשאול אני שבוע 12 לאחר טיפולי הזרעה ועשיתי אולטרסאונד במוקד עקב דימום והטכנאית רשמה כך: בקצה השליה הודגם אזור היפואקוגני קטן: 19*10 מ"מ. אציין שנוטלת עדיין אוטרוגסטן של 200 פעמיים ביום עד לפני שבוע 4 כדורים ועכשיו הורידו לי לשתי כדורים ביום האם מצב כזה מסכן את ההריון? והאם צריך להעלות את מינון האוטרוגסטן בחזרה לארבע כדורים ביום במקום שתיים? תודה מראש על המענה

25/08/2022 | 21:01 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי אנינה, דימומים בהיריון צעיר תמיד יחשבו כ"הפלה מאיימת" אולם במרבית המקרים ההיריון ימשיך להתקדם ולהתפתח (זאת כמובן בלי לדעת מה הרקע הרפואי הרלוונטי שלך). עם זאת, נוכחות של המטומה או היפרדות שלייה קטנה מהווים גורם סיכון להתפתחות היפרדות שלייה בהמשך, ירידת מים מוקדמת או האטה בגדילת העובר. זה לא אומר בהכרח שהדברים האלה יקרו אבל זה גורם סיכון. בנוגע למינון האוטרוגסטן אני לא יכולה להמליץ לך מפה על שינוי מינוני תרופה את צריכה להתייעץ עם הרופא המטפל שלך. כמו כן שימי לב שאם סוג הדם שלך הוא RH neg (סוג דם שלילי) את צריכה לקבל זריקה של anti-D. שיהיה בהצלחה ובשורות טובות!

מנהלי פורום הריון ולידה