טחורים בהריון וכדורי עור

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/07/2022 | 13:52 | מאת: יולי

שלום בת 38 הריון ראשון שבוע 20 וחצי, יש לי כבר כחודש אולי יותר כדורי עור בפי הטבעת ומסביב לאזור הפרינאום התנפח לי העור האם זה גם טחורים כמו אלו שבפי הטבעת? זה משהו אופיני להריון ולא מסוכן? אם זה מצריך בדיקה לאיזה רופא פונים? תודה

26/07/2022 | 09:40 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

היי יולי, קשה להגדיר בדיוק את טיב הנגעים ללא בדיקה במרפאה. יתכן ומה שאת מתארת הן דליות/טחורים - ואז טיפול יכול להיות על ידי כלכלה עשירה בסיבים, שתיה מרובה ואמבטיות ישיבה לטחורים, וגרביים אלסטיות לדליות. בכל מקרה הייתי ממליץ לפנות לרופא הנשים לבדיקה על מנת לאפיין את הנגעים ולוודא שלא מדובר בנגעים עוריים אחרים אשר דורשים טיפול והתייחסות אחרת בהריון. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה