סוכר בשתן עם היסטוריית סוכרת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

30/04/2022 | 18:02 | מאת: דנה

הריון שלישי, היתה לי סוכרת בהריון הראשון אך לא בשני. בתחילת הריון נבדקתי בין היתר בשתי בדיקות: a1c תקין (5.4) וסוכר בצום תקין. עכשיו אני שבוע 23, עשיתי בדיקת שתן ביתית ויצא לי 250g גלוקוז בשתן. האם יש סיכוי שאין לי סוכרת הריון? או רוב הסיכויים שכן? (יש לי העמסת סוכר 100 בשבוע הבא). אם יש סוכרת, היתכן שהיתה לי מתחילת ההריון ולא ידעתי? האם צריך לבדוק שלא נגרם נזק לעובר?

02/05/2022 | 15:05 | מאת: ד"ר לי שגב

הי יקירה, גליקוזוריה- סוכר בשתן נפות במהלך ההריון ואינו בהכרח מצביע על סכרת הריון. זאת כי הכליה רואה מולה נפח דם רב ואינה מצליחה לספוג את הסוכר כמו לפני ההריון ועל כן אין זו בדיקה אבחנתית. בכל מקרה נשמע שסכר ת טרום הריונית אין לך מכייון שבדקת ועל כן אין שום נזק ( הסיכוי לפגיעה טרטוגנית עוברית עולה לפי תשובת ההמוגלובין A1C ואצלך היתה תקינה) תשלימי העמסת סוכר של 100 לאבחנת סכרת הריון עקב ההיסטוריה שלך אבל עד כה נראה שהכל בסדר. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה