שלשולים בהריון, חיידק קמפילובקטר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/04/2022 | 13:40 | מאת: ליאור

שלום, אני בשבוע 9 וסובלת כבר שבוע מכאבי בטן ושלשולים קשים. בהתחלה זה היה ברמה שאני הולכת כל שעה לשירותים, ביומיים האחרונים אני הולכת בערך כל 3 שעות. בבדיקת תרבית צואה יצאתי חיובית לחיידק קמפילובקטר. אני רגישה לפניצילין ולכן הרופא נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה מסוג Roxithromycin, כל כדור 150 mg, פעמיים ביום. האם האנטיביוטיקה הזאת בטוחה בהריון? והאם היא בכלל אפקטיבית נגד השלשולים והחיידק הזה? חשוב לציין שעשיתי גם בדיקות דם ויצא שאני שותה מספיק מים ואני לא מיובשת, וגם אין לי חום או סחרחורות, רק קצת עייפה. מצד שני, אני לא רואה את הסוף של זה :( תודה רבה, ליאור

14/04/2022 | 23:45 | מאת: ד"ר מטר יקותיאל

שלום ליאור, קודם כל תרגישי טוב. האנטיביוטיקה שנרשמה לך מתאימה לזיהום ובטוחה בהריון ואין חשש ליטול אותה. במקביל מומלץ בהריון על שתיה מרובה, במיוחד אם את סובלת משלשולים מרובים.

15/04/2022 | 07:01 | מאת: ליאור

מעולה, תודה רבה!

מנהלי פורום הריון ולידה