שימוש במפזר חום בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/02/2022 | 07:21 | מאת: טליה

היי אני בשבוע 18+6. בשבועות האחרונים אני משתמשת במפזר חום, שמכוון לעיתים גם לאזןר הבטן. בדרך כלל מכבה אחרי שימוש של 5-10 דקות. האם זה יכול לגרום נזק לעובר? ככל שכן האם ניתן יהיה להבחין בו בסקירה המאוחרת? תודה!

12/02/2022 | 22:34 | מאת: ד"ר מטר יקותיאל

שלום טליה, בהריון ובעיקר בטרימסטר הראשון מומלץ להימנע משהות בסביבה שתעלה את חום גופך (לרבות ג'קוזי). לא מומלץ חימום יתר ישיר על הבטן בהריון וניתן כמובן להעזר בתנור לחימום החדר. אך חשוב להרגיע - כל עוד את בריאה גופך יווסת את חומו סביב 36.6-37.5 מעלות ללא קשר לטמפ' החיצונית. בטווח זה לא נשקפת כל סכנה לעובר. המשך הריון קל ונעים!

מנהלי פורום הריון ולידה