אנטיביוטיקה מונעת בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/05/2021 | 16:50 | מאת: גל

שבוע 30, סוכרת הריון ברקע, תרבית שתן חיובית ונרשמה לי אנטיביוטיקה. במקביל נאמר לי להמשיך באנטיביוטיקה כמניעה עד הלידה בגלל שיש לי כליה בודדת. בהריון הקודם לא עשיתי זאת, האם זו אכן ההנחיה? האם אין סיכון לעובר בשימוש באנטיביוטיקה לאורך זמן?

08/05/2021 | 22:53 | מאת: ד"ר לי שגב

שלום רב, כליה בודדת ותרבית שתן אחת חיובית ללא תסמינים הן אינן אינדיקציות לטיפול מניעתי במהלך ההריון. עם זאת על פי שיקול דעת הרופא המטפל ו/או אורולוג ניתן לרשום טיפול מניעתי. טיפול אנטיביוטי מניעתי במהלך הריון אינו פוגע בעובר בתנאי שמתאימים את סוג האנטיביוטיקה לכזו שמותרת בהריון וגם לפי שבוע ההריון. בכל שאלה בנושא תרופות בהריון ניתן לפנות להריופון בשעות הפעילות בטלפון 08-9779309. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה