תוצאות סקר ביוכימי ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/05/2021 | 17:36 | מאת: גליה

הריון ראשון, שבוע 12+5 בת 29 שקיפות עורפית יצא 0.6 מ״מ סיכון לתסמונת דאון 1:5000 בערך יום למחרת ביצעתי בדיקות דם סקר ביוכימי ראשון ולצערי בבדיקות דם הסיכון יצא גבוה יותר יצא לי ככה סיכון לתסמונת דאון לפי גיל 1:960 סיכון לתסמונת דאון לפי גיל בשילוב עם שקיפות עורפית ובדיקות דם : 1:2800 (שזה די גרוע כי לרוב הנשים שאני מכירה יצאה תוצאה של 1:10000) טריזומיה 18 יצאה דווקא תוצאה טובה 1:10000 אני נורא מודאגת מהתוצאה של הסיכון לתסמונת דאון אני מבינה שזו בדיקה סטטיסטית בלבד אבל זה רחוק מהתוצאה האידיאלית ואותי זה מדאיג זה הריון ראשון שלי בגיל יחסית מבוגר 29 נקלטתי לאחר מספר רב של נסיונות ההיריון יקר לי חוששת מאוד מהסיכון לתסמונת דאון אשמח לדעת מה דעתך על זה תודה

08/05/2021 | 23:19 | מאת: ד"ר לי שגב

הי יקירה, אנחנו מדברות על בדיקות הנותנות סטטיסטיקה של סיכון מסויים לתסמונת דאון.. במקרה שלך הסיכון המשוקלל נמוך מאשר הסיכון רק על פי גיל ויצא סיכון נמוך יחסית שאינו תואם להמלצה ומימון של משרד הבריאות לביצוע דיקור מי שפיר .. במידה ואת עדיין דואגת ניתן לבצע דיקור הנותן תשובה ב100 אחוז ביטחון או את בדיקת הNIPT הנותנת ביטחון של 99 אחוז לגבי תסמונת דאון.. ( לציין כי הינו עדיין בדיקת סקר ותשובה וודאית יש רק בדיקור).. המשךהריוןנעיםוקל!

מנהלי פורום הריון ולידה