קבלת להחלטה לחיסון קורונה בעקבות תוצאת בדיקת דם עם מדד חריג

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/04/2021 | 21:20 | מאת: נטע

אני בהריון בשבוע 27. קיבלתי חיסון קורונה ראשון לפני 3 שבעות ואני אמורה לבצע חיסון השני. בבדיקת דם התגלה : a b2 glycoprotei lgg=62.4 u/ml חריגה a b2glycoprotei lgm = 15.6 u/ml anti cardiolipin lgg =18.7 u/ml anti cardiolipin lgm= 11.3 u/ml 1. האם חריגה זו קשורה להריון 2. האם אין חשש בעקבות חריגה זו לבצע חיסון שני ? 3. האם בעקבות חריגה זו תהיינה תופעות לאחר החיסון השני ? בברכה נטע

27/04/2021 | 21:45 | מאת: ד"ר לי שגב

ערב טוב, אינני יודעת למה ביצעת בדיקות דם לAPLA, בכל מקרה החיסון עלול לשנות רמות נוגדנים ולצורך אבחנה יש לחזור על הבדיקה לאחר 12 שבועות בדיוק מסיבות אלו. כל מחלה ויראלית יכולה לשנות את הרמה שלהם. ממליצה בכל זאת לפנות לרופא המטפל להמשך המעקב והבירור ולהחלטה האם נכון לבצע חיסון שני.. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה