בטא יורדת אך נצפה עובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/04/2021 | 10:45 | מאת: הדס

שלום דוקטור! אתמול הגעתי לבית החולים על מנת לקבל ציטוטק, לאחר שבשני אולטרסאונדים עוקבים בהפרש של שבוע לא נצפה עובר, רק שק הריון ריק. כמו כן, הבטא בירידה. לפני מתן הכדור ביצעו שוב אולטרסאונד, ולמרבה ההפתעה נצפה עובר המתאים לשבוע 6+5 (לפי ו.א אני שבוע 8, אבל בוודאות קיום היחסים היה מאוחר בחודש, כך שהתאריך יכול להתאים). ללא דופק. הרופא אמר שהסיכוי להריון תקין אפסי, אך שנחכה עוד שבוע ונראה. אם כי לדעתו אין סיכוי. בנוסף אציין ששק החלמון נראה לו מוגדל (אך לא מדד). אני מבולבלת ומותשת. האם יש אפילו סיכוי קטנטן להריון תקין? האם טוב שאני מחכה עוד שבוע? או שעדיף היה לסיים עם הכל? זה הריון רצוי ואהוב, אבל אני רוצה להיות מציאותית... תודה רבה מראש!

21/04/2021 | 13:43 | מאת: ד"ר לי שגב

הי יקירה, בהריון תקין ביטא אמור לעלות ואנחנו מצפים לראות עובר עם דופק שבועיים לאחר שנצפה שק הריון.. ייתכן והיתה טעות בבדיקת הסונר הראשון או שהביטא בוצע במעבדות שונות ולכן לא באמת בירידה. הסיכוי להריון תקין לא נשמע גבוה אך עדיין הייתי ממליצה ובהחלט אין מניעה מלחכות מספר ימים נוספים ולוודא את הדבר.. המתנה אינה מסכנת אותך וטיפול בציטוטק צריך להינתן כאשר ברור לחלוטין שההריון אינו תקין. בכל ספק עדיף לחכות. במידה ויהיה דימום מעל ווסת, חום או כאבים יש לפנות לבדיקה . שיהיו בשורות טובות

21/04/2021 | 16:21 | מאת: הדס

וואו, תודה רבה על התשובה!!! האמת שאני כבר לא באמת מאמינה שיכול להיות תקין, אבל לפחות הרגעת אותי שלא עשיתי טעות כשהחלטתי לחכות! תודה ממש.

מנהלי פורום הריון ולידה