דימום קל בשבועות 15-18

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/04/2021 | 10:19 | מאת: מלי

לפונדקאית שלנו יש דימום מאז שבוע 15, בשבוע האחרון נחלש והיא מחליפה פעמיים תחבושות ביום. כל שאר הבדיקות תקינות. ממה יכול לנבוע? האם יש המלצות?

21/04/2021 | 13:37 | מאת: ד"ר לי שגב

הי, לא ניתן לענות בצורה מלאה ללא בדיקה והתעמקות בפרטי המקרה. ישנם הריונות אשר בהם סובלים מדימומים חוזרים ובמרבית המקרים ההריונות מסיימים בצורה תקינה. דימום ממושך מעלה סיכון ללידה מוקדמת אך שוב, ברוב המקרים המשך ההריון תקין. ניתן לשקול נטילת פרוגסטרון ( דופסטון) מול רופא מטפל וזאת לאחר בירור האם הדימום הוא צווארי או שמא מהרחם. שיהיה המון בהצלחה!!

מנהלי פורום הריון ולידה