תוצאות בדיקות דם לפענוח תודה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

19/04/2021 | 18:01 | מאת: שרה

היי דוקטור אני שבוע 36 הריון תאומים עשיתי בדיקות דם עקב חשש לרעלת אבל בדרך נתנו לי עוד בדיקות ראיתי שהכולסטרול שלי גבוהה יש מה לדאוג מהתוצאות? כולסטרול כללי 231 הטריגליצרידים בדם 485 כולסטרול hdl 59 הטוב כולסטרול non hdl הלא טוב 173 Total Protein 5.5 Urea 16 Albumin 2.9 צריכה לקבוע תור בהקדם? או שהתוצאות תקינות להריון? תודה רבה על המענה🙏

21/04/2021 | 12:23 | מאת: ד"ר לי שגב

בוקר טוב! מה שלומך? במהלך ההריון נצפים שינויים ברמות ערכי הכולסטרול שהינם חלק מהפיזיולוגיה של ההריון- עליה בערכי הLDL והטריגליצרידים וגם בערכי הכולסטרול הטוב - הHDL. אצלך אכן ערכי הטריגליצרידים מוגברים מעט יותר אבל יש לחזור על הבדיקות 4-6 שבועות לאחר הלידה. בנוסף נפח הדם עולה במהלך ההריון ועל כן ערכי האלבומין והאוראה יורדים בצורה פיזיולוגית ואלו ערכים תקינים. בהצלחה בלידה!

מנהלי פורום הריון ולידה