הריון אחרי טיפולי פוריות ותוצאות בדיקות בשבוע 12

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

19/04/2021 | 08:59 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 37 ואחרי שנה וחצי של טיפולי פוריות נכנסתי להריון ראשון. היום מתחילה שבוע 13. ביצעתי בדיקות דם בשבוע 5 בזמן בחילות קשות ויצא: סוכר- 97 (אחרי צום של 10.5 שעות) TSH- 3.1 TPO- 50.4 (ערך תקין הינו מ-0 עד50) הרופא ביקש לחזור על בדיקות הסוכר ובלוטת התריס אחרי שבועיים (שבוע 7) ויצא: סוכר-90 (הפעם בצום של 8 שעות ועם אכילת שקדים לפני השינה) TSH- 2.26 נראה שתקין והתבקשתי לחזור על הבדיקות לאחר חודש. ביצעתי את הבדיקות בשבוע 12+6. סוכר: 88 (שוב לאחר צום של 8 שעות ואכילת שקדים בלילה) TSH- 2.48 עם זאת בדיקת TPO יצאה לא תקינה והראתה ערך של 71.2... במקביל נראתה ירידה חדה בהמוגלובין (ירד מ-12.7 ל-11.4), RBC ירד מ4.09 ל3.67, המטוקריט ירד מ37.9 ל34.2). דבר אחרון היה שנראו מעט חלבונים בשתן. הפרוטאין בשתן יצא 10. הרופא שלי בחו״ל ואני בלחץ. אשמח להסבר על משמעות הבדיקות של בלוטת התריס, החלבון בשתן והירידה בברזל. מה עלי לעשות? אודה להמלצות עד שאתפוס את הרופא. תודה!!!

20/04/2021 | 21:25 | מאת: ד"ר לי שגב

הי יקירה, הסוכר שלך בצום כעת תקין, אני הייתי מבצעת העמסת סוכר של 100 בשל התוצאה החריגה הראשונה וזאת לפי שיקול דעתו של הרופא המטפל, גם בלוטת התריס שלך ברמה תקינה לחלוטין - מתחת ל2.5 ומטרימסטר שני נרצה שתהיה מתחת ל3. הנוגדנים מצביעים על סיכון מוגבר שתהיה ירידה בפעילות הבלוטה אך כעת מתפקדת מצוין ולכן רק למעקב במהלך ההריון ולאחריו. בנוסף בטרימסטר שני יש ניצול מוגבר של מאגרי ברזל על ידי העובר ולכן עלייך ליטול תוסף ברזל וזו הסיבה לשינויים בספירה. לגבי החלבון- מדובר בכמות חלבון קטנה מאוד, מומלץ לחזור על הבדיקה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה