הפלות חוזרות?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/04/2021 | 11:51 | מאת: מירי

אם עברתי הריון כימי והפלה זה נחשב להפלותחוזרות? אני עכשיו בהריון שוב (מהר מאוד אחרי ההפלה הקודמת) ואני בחששות

14/04/2021 | 12:54 | מאת: ד"ר לי שגב

הי יקירה, ההגדרה של הפלות חוזרות משתנה מאוד בספרות ובמחקרים השונים- בין אם מדובר ב3 הפלות או ב2 הפלות מעל שבוע 10 והאם ההפלות צריכות להיות רצופות או שלא. בכלל ההגדרות לרוב לא נכלל הריון כימי במניין ההפלות. ההחלטה על בירור תלויה המספר גורמים- האם היתה לידה בעבר, גיל בני הזוג, טיפולי פוריות, סיפור משפחתי ועוד. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה