שאלה בקשר לבדיקת דם חוזרת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/02/2021 | 14:11 | מאת: דנה

שלום רב,ב11.2 עשיתי בדיקת בטא ראשונה ויצא 134.40 ב16.2 חזרתי על הבדיקה ויצא 1551.40 ב26.2 הלכתי לרופאת נשים עקב דימום ממש קל היא עשתה לי אולטרסאונד ראתה שק הריון ושק חלמון אמרה שזה מתאים לשבוע חמישי למרות שלפי הווסת אני אמורה להיות בשבוע 7 אך אמרתי לה שהיה לי ביוץ מאוחר ביום ה22 למחזור וכנראה שמפה הפער.אמרה לי לחזור על הבדיקת דם ובוא לאולטרסאונד חוזר עוד שבוע. היום חזרתי על הבדיקת דם בתאריך 28.2 יצא 35334.90.האם זאת עלייה תקינה?לא אמורים לראות דופק בבטא כזאת?אשמח לתשובה מאוד לחוצה.

04/03/2021 | 19:22 | מאת: ד"ר לי שגב

הי, זו אכן עליה תקינה של ביטא אך לאחר שנצפה שק הריון תוך רחמי עם שק חלמון המשך המעקב מתבצע על ידי אולטראסאונד ולא מעקבי ביטא בדם בשל הטווח התקין הרחב.. לגמרי סביר לראות שק הריון עם שק חלמון ושגיל ההריון לא לגמרי תואם את הווסת בגלל ביוץ מאוחר, לכן יש צורך בסונר חוזר לאחר שבוע לוודא קוטב עוברי.. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה