קביעת מין העובר בשבוע 14

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/02/2021 | 14:28 | מאת: רקשואלת

בשקיפות עורפית, שבוע 13, נאמר לנו שיש לנו עוברית בסיכוי של 90% היום, שבוע 14 בדיוק, הרופא המטפל ציין שלא ניתן לקבוע זכר או נקבה כי הוא לא רואה "צופציק" (לדבריו) בין הרגליים, אבל הוא עוד יכול לגדול או להיראות בזוית אחרת. נשמע לי לא מקצועי. זו הדרך לקבוע זכר או נקבה? אם יש או אין בליטה בין הרגליים? האם בשבוע 14 לא אמור כבר להיראות איבר מין זכרי?

28/02/2021 | 13:31 | מאת: ד"ר לי שגב

צהריים טובים , אתמין העובר ניתן לבדוק במספר דרכים- בבדיקה האולטראסאונד- שם אכן מחפשים כפי שציינת את ה"צ'ופצ'יפ" , בהמשך את שק האשכים לעומת מראה של נקבה , או בבדיקה גנטית כמו NIPT סיסיס שליה או דיקור מי שפיר. במידה ואת מבצעת רק בדיקות אולטראסאונד בלבד אכן זו הדרך ובשבוע 14 לעיתים עוד מעט קשה לדעת ויש לבצע בדיקה חוזרת לאחר שבוע או שבועיים. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה