ביוץ ו"הרגשת" השחלות, ועוד שאלה :)

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

25/02/2021 | 17:12 | מאת: Marxa

היי ד"ר, בת 30, ללא הריונות בעבר. מנסה להרות 4 חודשים (זה החודש הרביעי). מחזורים סדירים של 28 יום, בחודש שעבר פרוגסטרון ביום ה-21 היה 40. החודש בדיקת ביוץ ביתית הראתה שני פסים ביום ה-13. כעת ביום ה-22. בחודשים האחרונים נוטה להרגיש מה שכנראה מיוחס ל-PMS החל מהיום ה-20 ועד לווסת - בעיקר נפיחות וגודש ניכר בחזה, כאבי ראש והתכווצויות ברחם. החודש - כלום. מה שכן הופיע החל מאתמול (יום 21), זו תחושה מוזרה דו-צדדית באזורי השחלות (בשעות מסוימות מורגש יותר בימין או בשמאל לסירוגין). לא מדובר בכאב, אלא יותר בתחושה שאני "מרגישה את השחלות" - כמו חום עמום, או תחושה כמו של הרפס לפני שבוקע, רק בבטן. לא מפריע או כואב, אבל מוזר לי נורא. נלווית לזה עייפות חריגה. א. האם סביר שהתחושות בשחלה קשורות פשוט להפרשה של הורמונים מהשחלה? עשוי להעיד על משהו מטריד? ב. האם יתכן שיהיו תחושות של PMS (חזה גדוש, כאבי ראש, עייפות וכו') ועדיין תיתכן התעברות באותו החודש? שואלת כי נטען הרבה שאם מדובר בהריון, "לא אמורים להרגיש כלום לפני האיחור". תודה!

28/02/2021 | 11:58 | מאת: ד"ר לי שגב

בוקר טוב, ניתן לעיתים לחוש את הביוץ ובשבוע לאחר מכן את הגופיף הצהוב- המקום ממנו יצאה הביצית מהשחלה ונותן את ההורמונים להריון מכיוון שאזור זה עשיר בכלי דם ויוצר הגדלה לעיתים של השחלה . במידה ויש כאבים ממליצה לפנות לבדיקה בתחילת הריון וגם לפני ביוץ ניתן לחוש תחושות שונות עקב רמות ההורמונים העולות כך שבהחלט גם בתחילת הריון יש נשים שמרגישות תחושות הדומות לPMS. המון בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה