חיסון קורונה בקרב נשים בהיריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/02/2021 | 15:13 | מאת: נטע

שלום ד״ר, האם את בעד חיסון קורונה לנשים בהיריון? האם החומר שיש בחיסון עובר לעובר? הוא מקבל נוגדנים? מאוד מפחדת מהשלכות עתידיות שיתגלו בעתיד על התינוקות שיולדו .... תודה מראש והמון בריאות נטע

24/02/2021 | 14:16 | מאת: ד"ר לי שגב

צהריים טובים, מבינה מאוד לליבך וזו אכן שאלה שמטרידה רבות.. האיגוד הגניקולוגי הישראלי ממליץ להתחסן בטרימסטר שני ושלישי כנגד קורונה. בשל כך שנשים בהריון, בעיקר בטרימסטר שלישי, נמצאות בסיכון מוגבר למחלה קשה וסיבוכים ההמלצה שלי הינה להתחסן. אין מחקרים לגבי המעבר לעובר או השפעות עתידיות כפי שכתבת וזאת בשל הכנסת החיסון רק לאחרונה אך מנגנון הפעולה של החיסון הוא כזה שלא אמור לגרום לפגיעה עוברית ועל כן ההמלצה.. בכל מקרה חשוב בעיקר לשמור על ההמלצות הרגילות- מסיכה והימנעות ממקומות הומי אדם.. שיהיה לך המשך הריון קל והמון בריאות

מנהלי פורום הריון ולידה