שינה על צד ימין שבוע 20

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/02/2021 | 07:25 | מאת: אור

שבוע 20 נרדמתי לשעתיים בערך על צד ימין לא כאב שנרדמתי התעוררתי הרגשתי כאב קל ומיד התהפכתי לגב והרגשתי שמשהו השתחרר בבטן 😰 העובר זז ואני מרגישה תנועות יכול להיות שגרמתי נזק? ישנתי ועצרתי לו את אספקת הדם או החמצן ? עכשיו טיפה כאב בצד ימין אבל העובר בצד שמאל ומרגידה תנועות לא נרדמת מדאגה

10/02/2021 | 08:12 | מאת: ד"ר לי שגב

בוקר טוב! יקירה, אין שום סיבה לדאגה, בהחלט מותר ואף כדאי לשכב על הצד בהריון, גם על צד ימין.. להיפך, יש מחקרים שהראו שעל צד ימין העובר מקבל אפילו יוצר אספקה של דם דרך השליה מהצד השני.. ובכל מקרה רק מעל שבוע 24 בכלל מדובר על שכיבה על הצד לעומת על הגב וגם אם שוכבים על הגב זה בסדר גמור.. עוברים לא נפגעים בכזו קלות וההוכחה שהכל טוב היא בתנועות עובר שאת חשה.. תרגישי טוב!

מנהלי פורום הריון ולידה