חיסון קןרונה ותכנון הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/02/2021 | 00:19 | מאת: טליה

ד"ר שלום רב אני מתכננת הריון שכולל טיפולי פוריות( גונאל אף והזרעה ) אם אני אתחסן לקורונה כעת האם אצטרך לחכות פרק זמן עד שיהיה אפשא להתחיל בטיפול ? או שאפשר מייד לאחר קבלת המנה השנייה ? בנוסף , לקחתי פרנאטל 3 חודשים הפסקתי לשבוע ועכשיו לוקחת שוב האם זה מצטבר בגוף או שאני מתחילה מההתחלה? יודעת שרצוי 3 חודשים לפני הכניסה להריון. תודה

05/02/2021 | 19:51 | מאת: ד"ר לי שגב

ערב טוב, כיום עוד אין מחקרים ברורים בנושא חיסון הקורונה וכניסה להריון. ההמלצה של האיגוד הגניקולוגי אכן להתחסן לפני הכניסה להריון. נראה כי החיסון- הmRNA נמצא בגוף מספר ימים בודדים ועל כן הרושם כי ניתן להתחיל טיפול ולהיכנס להריון מספר ימים לאחר השלמת החיסון השני , אך שוב לא מדובר בהמלצה מבוססת מחקרית אלא על סמך המלצות האיגוד הגניקולוגי והמידע שיש לנו כיום. לגבי הויטמינים- אכן הם מצטברים ברמה מסויימת כך שבמידה ואינך אוכלת מאוזן או לא נוטלת ויטמינים יקח זמן עד שיהיה מחסור . הפסקה של שבוע אינה מאלצת אותך להתחיל לספור מהתחלה 3 חודשים לפני כניסה להריון. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה