מדדים לאחר סקירה ראשונה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/02/2021 | 19:53 | מאת: מאיה

היי אנחנו אחרי סקירה ראשונה שבוע 15 יצא שהיקף הבטן AC אחוזון 91% וcereb אחוזון 80% האם זה תקין? למה המדדים גבוהים? האם נדרש לעקוב? תודה

05/02/2021 | 20:04 | מאת: ד"ר לי שגב

ערב טוב, הסיבות להימצאות העובר באזור זה או אחר בטווח תלוי בגורמים שונים: גנטיקה (גובה ההורים לדוגמא, היקף ראשם) , האם הdating נכון (לפי אולטראסאונד טרימסטר ראשון) , האם יש סכרת או מחלות רקע אחרות ועוד. החשיבות העיקרית הינה במעקב לאורך זמן והאם העובר שומר על האחוזונים . יש גם לזכור כי אולטראוסאונד אינו מדויק והתוצאות יכולות מעט להשתנות ממדידה למדידה. אינני רואה את כלל המדידות ואת כלל הסקירה, נראה כי העובר בטווח הנורמה ושבמידה והסקירה תקינה והעמסת סוכר תקינה בהמשך מדובר בתוצאה תקינה. אחוזון 80-90 בכלל המדדים זו תוצאה תקינה. ממליצה לפנות לרופא מטפל להמשך ייעוץ

מנהלי פורום הריון ולידה