עובר לא השתנה במשך שבוע

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/02/2021 | 13:53 | מאת: נסלי

עובר לא גדל כמעט כלום שבוע 6 ל-7 בנוסף אין דופק, יש שק הריון שק חלמון בטא גבוה 48,000 טרם בוצע השני האם יש עוד תקווה וכדאי לחכות לשבוע 8 או 9, ייתכן ששבוע לא יגדל ופתאום כן? או שאין שום סיכוי ולבצע הפלה בכדורים כך שעדיף כעת מאשר להגיע לגרידה תודה

05/02/2021 | 20:14 | מאת: ד"ר לי שגב

ערב טוב, ישנם קריטריונים ברורים מתי נראה כי ההריון אינו תקין וממליצים על הפסקת ההריון. אין צורך בביצוע ביטא נוסף כאשר כבר יש ממצאים בסונר וההחלטה נקבעת לפי הממצאים בסונר. בסונר אנו מצפים לראות שק הריון ושק חלמון, שבוע לאחר מכן קוטב עוברי ולאחר מכן דופק , בנוסף יש קריטריונים של גודל העובר שמעליו יש צורך לראות את הדופק ושבמידה וללא דופק יקבע כי ההריון אינו תקין . אין לפני את כלל הסונרים שביצעת ואת גודל העובר ועל כן אינני יכולה לתת לך תשובה חד משמעית לגבי תקינות ההריון . ממליצה לפנות לרופא מטפל. בנוסף לא נורא גם לחכות עוד מספר ימים ולבצע אולטראסאונד נוסף לוודא סופית את תקינות ההריון . בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה