האם פרימולוט מונע ייצור עצמי של פרוגסטרון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/01/2021 | 16:38 | מאת: נועה

עדיין בהלם שאני בהריון. בת כמעט 47 ונטלתי פרימולוט-נור כדי להאריך את המרווח בין המחזורים. בחלוף שבוע מהפסקת נטילת הגלולה התחלתי להבין שאולי... ואכן בהריון. אלא, שבימים שהייתי אמורה להיות במחזור, היו לי כאבי גב ושחלות כמו של מחזור. כעת מאומת סוף שבוע 6 + דופק. אין כאבי מחזור, אך יש דימום קל [בעיקר בניגוב] כבר שבוע רצוף. האסטרדיול פחות מ-600 ופרוגסטרון 37 בלבד. אני חוששת לאבד את ההריון. ואני חושדת שאןלי בגלל שנטלתי פרימולוט, שהוא פרוגסטרון סינתטי, הגוף לא מייצר פרוגסטרון 'אמיתי'... רוצה להבין מה קרה וגם לדעת מה לעשות. מגוחך שאני שולחת שאלה לפורום, רק בגלל שהקופה לא מצאה לי תור לד"ר מוחה הריון בסיכון לפני סוף שבוע זה. אם תואילו לייעץ/להרגיע.

20/01/2021 | 08:42 | מאת: ד"ר לי שגב

בוקר טוב, כאשר יש ביוץ מאזור יציאת הביצית- הגופיף הצהוב יש הפרשה של פרוגסטרון והדבר לא יעבור דיכוי בגלל טיפול קודם אך כן יכול להיות דימום מהשינוי ברמת הפרוגסטרון. בעת דימום בטרימסטר ראשון ניתן לשקול נטילת דופסטון- פרוגסטרון המתאים לתחילת ההריון ואת זה יש לבצע מול רופא מטפל. את לא חייבת רופא המומחה בהריון בסיכון לפגישה ראשונה של הריון צעיר, על כן אין צורך לחכות מספר שבועות. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה