אשמח לעזרתך ד"ר לי שגב

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/12/2020 | 09:32 | מאת: אנונימית

שאלתי אותך לפני כחודש והיית מקסימה ונעימה בתשובתך 🙏 אני בת 30, הריון ראשון, תאומים לא זהים, שבוע 29, עם דינמיקה צווארית: אורך צוואר נע בין 18-29 וביום חמישי במעקב הריון בסיכון באסף הרופא גם הגיע ל 14. בשבוע 24 התאשפזתי בעקבות זה ללילה, קיבלתי צלסטון ואני מאז גם מקבלת נרות אנדומטרין בוקר וערב. כעת בגלל ההתקצרות הנוספת ובהתחשב בזה שגם ראו שהרחם קצת פעיל במוניטור, התלבטו אם לתת שוב בפעם השנייה והאחרונה צלסטון והוחלט שאבדוק למחרת שוב את הצוואר ולפי זה נחליט. למחרת התארך ל20 ועל כן בינתיים המשך מעקב שבועי. בנוסף אני גם עם סכרת הריון מאוזן בתזונה, בנוסף עם יתר לחץ דם כרוני ברקע וכרגע לא מטופלת בעקבות לחץ דם שירד בהריון וכעת מאוזן (נוטלת אספירין משבוע 12), ובנוסף אחרון עובר אחד יושב במצג ראש מאוד נמוך (תמיד לא מצליחים לעשות לו הערכת משקל מרוב שנמוך, אז עושים וגינלי). מרגישה תנועות בתדירות גבוהה מאוד. בגלל כל הבעיות האלו אני מפחדת מכל "פיפס" שמא יתקצר לי עוד... השאלות שלי הן: 1. האם דקירות לא נעימות מדי פעם בנרתיק והרגשת תנועות עובר במפשעה צריכות להדאיג אותי? 2. האם בטן שמתקשה לי מס' פעמים ביום ובטווחים שונים צריכה להדאיג אותי? לא כואב, רק לוחץ ברמה שמקשה ללכת ולא נעים. תודה מראש!!!

הי יקירה, נראה שהטיפול שקיבלת מיטבי ושמחה לשמוע שאין בינתיים התקצרות נוספת. תנועות עובר לא משנה היכן את מרגישה אותן זה דבר חיובי ולא הייתי דואגת.. בהריון ישנם מיחושים רבים ובגלל המצב הרגיש והדאגה לאור האשפוז שעברת אני בטוחה שאת מאוד מודעת לתחושות. דקירות פה ושם וללא לחצים סדירים זו תחושה נפוצה ושאינה מדאיגה. לגבי הצירונים קשה לומר, במידה ויש התקשות מספר פעמים בהפרשים גדולים אחד מהשני וללא סדירות לרוב אין הדבר יוביל להתקצרות צוואר הרחם ומעקב הריון בסיכון כפי שאת עושה יהיה מספק אך השל הסיכון המוגבר והריון תאומים אל תהססי לפנות לבדיקה במידה ויש התקשויות בתדירות גבוהה יותר או לחצים שנראים לך מעט סדירים וזאת על מנת שלא תפספסי טיפול בקורס צלסטון שני, מגנזיום וטוקוליטיקה להפסקת הצירים ... תרגישי טוב !! לי

24/12/2020 | 15:39 | מאת: אנונימית

וואו תודה רבה, עזרת לי מאוד מאודדד! סופ"ש מקסים

מנהל פורום הריון ולידה