אולטראסאונד ראשון-שק חלמון מוגדל ועוד אחד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/12/2020 | 10:27 | מאת: בר

שלום דוקטור לפני 9 ימים הייתי אצל רופא הנשים שזיהה שק חלמון ללא קןטב עוברי. חזרתי היום מאולטרסאונד ששם נצפה עוד שק חלמון קטן עם קוטב עוברי שמתאים ל5+5 ללא דופק. האם מקרה כזה הוא שכיח ולמה בעצם קורה? והאם דופק יכול להיראות לראשונה גם בשבוע מתקדם יותר? תודה!

03/12/2020 | 19:07 | מאת: ד"ר לי שגב

ערב טוב, באולטראסאונד בשבוע 4 ניתן לראות שק, שבוע לאחר מכן שק חלמון , בהמשך קוטב עוברי ואז דופק.. נראה שישנה כעת התקדמות בטווח התקין ועל כן יש צורך באולטראסאונד שבוע לאחר הבדיקה האחרונה לוודא דופק ואת תקינות ההריון.. בהצלחה!!

מנהלי פורום הריון ולידה