שליית פתח מרכזיתתתתתתתתת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/11/2019 | 16:31 | מאת: צליל

שלום אני שבוע 24+5 אחרי סקירת מערכות מורחבת בה נאמר שיש לי שליית פתח מרכזית. מה ההשלכות? האם אוכל ללדת בלידה רגילה? האם צריך להימנע מיחסין מין? והאם צריך להיות בשמירת היריון בגלל מצב כזה? כמובן שקבעתי תור לרחפאת נשים שלי אבל בינתיים אשמח להבין מה זה אומר

01/12/2019 | 23:41 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום צליל, במקרים של שליית פתח יש להמנע מקיום יחסי מין ומבדיקות חודרניות (בדיקה ידנית). אבחנה זו דורשת מעקב סונוגרפי בהריון כיון שיש סיכוי שהשליה "תעלה" עם התקדמות ההריון. במקרה של שליית פתח בהריון מתקדם לא ניתן ללדת נרתיקית ויש צורך בניתוח קיסרי. יש כמובן לגשת לרופא המטפל לצורך הנחיות נוספות.

מנהלי פורום הריון ולידה