ריבוי אולטרסאונד וגינלי בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/11/2019 | 11:24 | מאת: ליבי

שלום, האם ניתן לבצע אולטרסאונד וגינלי בתדירות של אחת לשבוע במהלך השבועות הראשונים להריון (עד השקיפות) או שיש בכך סיכון לשלום ההריון? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
01/12/2019 | 23:16 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום ליבי, כאשר מהלך ההריון תקין אין צורך בביצוע בדיקת US שבועית, ובטח לא בשבועות כה מוקדמים. כאשר יש הצדקה רפואית לביצוע US כגון ארועי דימום וכו' התועלת בביצוע עולה הסיכונים. בכלליות אין עדות חד משמעית לנזק בביצוע US חוזרים אולם כן יש מחקרים המעלים חשש מסוים מכך, ובעיקר מביצוע בדיקות דופלר חוזרות (לצורך שמיעת דופק לדוגמא) בשבועות מוקדמים ולכן לא הייתי ממליצה על ריבוי בדיקות ללא כל הצדקה רפואית.

מנהל פורום הריון ולידה