הריון צעיר, us לא תואם את השבוע, אין דופק

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/10/2019 | 19:49 | מאת: הריון-צעיר

שלום רב. לפי הווסת האחרונה אני בשבוע 7 + שישה ימים. לפני כ18 ימים בטא הייתה 1000. (ב06.10) לפני שבוע ביצעתי בדיקת US, נצפה שק הריון, שק חלמון ועובר (ללא CRL), ללא דופק. חזרתי היום לבדיקה נוספת (שבוע עבר) , הטכנאית כתבה שנצפה שק הריון, שק חלמון ועובר CRL 3.2 מ"מ מתאים לשבוע 6 . עדיין ללא דופק. האם בהכרח מסתמן כאן הריון שלא מתפתח? האם יש עוד סיוכי לשינוי חיובי? שכן יהיה דופק בשבוע/ים הבא/ים? לפי תאריך הביוץ, אני אכן אמורה להיות בשבוע ה6 וזה תואם לus, אבל לפי תאריך ווסת אחרון אני כבר כמעט בשבוע 8. איך להמשיך טיפול?

24/10/2019 | 19:52 | מאת: הריון צעיר

שכחתי לציין, שבשבוע שעבר היה כתוב ששק ההריון מתאים לשבוע 5.

26/10/2019 | 21:31 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום, לפי ערך הבטא שהיה בבדיקת הדם היה מצופה בשלב זה לראות כבר עובר עם דופק. עם זאת, בשל העובדה שנראה כי ממצאי הUS עיקביים, לא ניתן לקבוע בוודאות שההריון אינו תקין. ממליצה לבצע US נוסף בהפרש של כשבוע מהקודם ובהתאם לממצאים מאמינה שניתן יהיה כבר להעריך את תקינות ההריון.. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה