כאב/ לחץ בפתח הנרתיק

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/10/2019 | 22:40 | מאת: אדר

שלום אני בשבוע 37, ברגל שאני הולכת או קמה אני מרגישה שם לחץ ואף כאב לא יודעת אם זה כי ראש העובר כבר למטה וזה אמור להרגיש ככה או שזה נובע מבעיה אחרת. ניסיתי להסתכל עם מראה אם קיים שם משהו חדש אבל זה בעיקר נפוח וכנראה ורידים שמתנפחים. האם זה תקין להרגיש כזה לחץ בשלב הזה או שיש צורך בטיפול?

07/10/2019 | 23:38 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום אדר, התלונות שלך מאוד שכיחות לשלב זה של ההריון. ברוב הגדול של המקרים זה נובע מכובד ולחץ של הרחם והעובר על איברי/רקמות האגן. במידה והכאב עז או בהופעת דימום או תלונה חריגה אחרת, כדי לפנות לבדיקת רופא.

מנהלי פורום הריון ולידה