צינון ללא חום בשבוע 29

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/10/2019 | 17:20 | מאת: הילה

אני בשבוע 29 להריון ומזה מס׳ ימים סובלת מצינון, כאב גרון ובטן ״מתהפכת״ (ללא חום וללא שלשולים/הקאות). המצב השתפר לפני יומיים ואתמול החמיר שוב. האם זה עלול להיות וירוס/חיידק שמסוכן לעובר או שכל עוד אין חום אין סיבה לדאגה? האם יש בדיקות שכדאי לעשות? אציין שבערך יומיים לפני שהתחיל הצינון הייתי בסביבה של הרבה ילדים קטנים (ג׳ימבורי) אבל השתדלתי להקפיד על חיטוי, ושבכל הבדיקות עד כה נמצאתי שלילית לנוגדי IgM וIgG לCMV (אבל הבדיקה האחרונה הייתה לפני שהתחיל הצינון), ולפני ההריון נמצאתי חיובית לIgG לטוקסופלזמה. תודה!

06/10/2019 | 20:21 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

אי אפשר לדעת ככה מהמידע שאת נותנת מה הסיבה לתלונותיך. מבחינת הסבירות יותר שכיח וירוס. באם ישנה החמרה או עליית חום/ שלשולים יש לפנות לבדיקת רופא. רפואה שלמה.

מנהלי פורום הריון ולידה