קשיי נשימה ודופק מואץ

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/09/2019 | 16:31 | מאת: אני

אני בשבוע 32 ומהכניסה לטרימסטר השלישי חשה בקשיי נשימה. מדי פעם גם דפיקות הלב מואצות, אבל הדופק מתייצב אחרי כמה דקות. היום מספר שעות הדופק היה מואץ - בין 100-120 ומאוד קשה לי לנשום. הרופא אמר שיש צורך לבדוק תפקוד בלוטת התריס. עד כה הרופא לא הפנה אותי לבדיקה זו, אלא רק לאחר שפניתי. הבנתי שבמקרים מסוימים זה ממש קריטי ואני מפחדת שקרה משהו לעובר. האם יש סיבה לדאגה? עד כמה משמעותי תפקוד בלוטת התריס בהריון והאם לא מאוחר מדי לטפל בשבוע 32?

22/09/2019 | 20:52 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

ערב טוב דפיקות לב מואצות וקשיי נשימה חולפים יכולים לנבוע ממגוון רחב של סיבות חלקן קשורות להריון וחלקן לא. לגבי תפקודי בלוטת תריס- אכן יכולה להיות סיבה לדופק המואץ, אם הבלוטה אינה פועלת ברמה תקינה מטפלים גם בהריון. הפרעה שמופיעה לראשונה רק בשבוע 32 פחות משפיעה על העובר. ממליצה לפנות לבירור מסודר מול רופא מטפל שיכלול בדיקות דם ולשקול צורך בהרחבת הבירור לתלונותיך בהתאם לרקע הרפואי ובדיקה רפואית. המשך הריון קל!

מנהלי פורום הריון ולידה