ירידה בטסיות שבוע 32

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/09/2019 | 18:47 | מאת: לינוי

היי תחילת הריון טסיות תקינות 264,000 לפני 3 חודשים 138,000 לאחר חודש 126,000 וכעת לאחר עוד חודש 107,000. האם מסוכן לי ? לתינוק? חוץ מזה שאסטר אפדירול? האם יש טיפול? אם כן מאיזה שלב?

22/09/2019 | 15:13 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום לינוי, הסיבות לרמת טסיות נמוכה בהריון (טרומבוציטופניה) הן מגוונות. כאשר מדובר בטרומבוציטופניה בלבד (ללא סימפטומים או ממצאים מעבדתיים נוספים) ורמת הטסיות נשמרת מעל 100,000 - לרוב הסיבה היא טרומבוציטופניה של הריון (gestational thrombocytopenia) - מצב הנחשב שפיר, שלא גורם לסיבוכים מיוחדים ולרוב רמת הטסיות חוזרת לנורמה לאחר הלידה. במידה ויש תסמינים או ממצאים אחרים, וכן במקרה של ירידה בטסיות לרמת נמוכה מ100,000- יש לשקול לבצע בדיקות נוספות לצורך הערכת הגורם. בכל מקרה, יש צורך להמשיך מעקב אצל הרופא המטפל ולנהוג לפי הנחיותיו. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה