תחילת הריון הפרשות חומות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/09/2019 | 13:53 | מאת: חדשה

שלום חדשה בעסק הריון ראשון שבוע 6-7 בשבועיים האחרונים פעמיים היו לי הפרשות חומות בצורת כתם או בניגוב. בכל פעם זה נעצר ישר אחרי אתמול בערב שוב נהיתה לי הפרשה חומה שהמשיכה להיום והפעם היתה יותר רצינית בתוספת קטנה אדומה. בפעח הראשונה שהייתי את הרופאת נשים שאלתי אותה והיא אמרה שזה בסדר. האם זה תקין? מסוכן? מה עלי לעשות?

22/09/2019 | 14:52 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום, ראשית מזל טוב על ההריון. הפרשה דמית בהריון דורשת הערכה של רופא נשים לוידוא תקינות ההריון. דחיפות הפנייה לבדיקה מושפעת מכמות הדימום ובהעדר/נוכחות סימנים נלווים (כמו כאבים, חום וכו'). אכן לרוב הכתמה חומה בכמות מועטה בתחילת הריון אינה מעידה על בעיה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה