ככל הנראה הריון שלא התפתח

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

16/09/2019 | 07:14 | מאת: גלית

שלום, בת 27 הריון ראשון. הגעתי אתמול לבדיקה שניה אצל הרופא, לפי החישוב שלו אני שבוע 8+. מה שהוא ראה באולטראסאונד זה שק עם עובר ממש קטן לגיל של ההריון. לפיו, הגודל של העובר מתאים לשבוע 6(3,5 ממ). המליץ לחכות כמה ימים ולהגיע שוב ואז להחליט במידה ולא התפתח לבצע הפלה. אני שואלת דבר כזה, לפי החישובים שלי ושל בעלי לא יכול להיות שאני בשבוע 8 אלא 6+. וזה כי קיימנו יחסים לראשונה ב30-31/7. החישוב של הרופא לא הגיוני כי בבדיקה הראשונה הוא שאל אותי מתי המחזור האחרון ועניתי ב17/7, ומשם הוא ספר שבועות והחליט על גיל ההריון. לדברי הרופא, לא ניתן היה לראות שק הריון (אומנם קטן) בשבוע 3+, במידה וכן אני צודקת בחישוב שלי. וזה מה שראינו בבדיקה הראשונה שק הריון. האם ניתן לראות שק הריון בשבוע 3+? האם החישוב של הרופא הגיוני? למה סופרים שבועות מיום קבלת המחזור ולא מתאריך ההפרייה?

16/09/2019 | 07:21 | מאת: גלית

מוסיפה, תסמיני הריון מורגשים עדיין בחילות סחרחורות וגודש בשדיים. אין סימנים לכאבים או הפרשות דמיות/חומות.

16/09/2019 | 17:36 | מאת: ד"ר לי שגב

הי גלית, חישוב גיל ההריון ניתן תחילה לפי תאריך הווסת האחרונה- היום הראשון לדימום מכיוון שזהו תאריך שנשים יודעות להצביע עליו , אך ניתן לשינוי לפי סונר בטרימסטר ראשון במידה וגודל השק או הקוטב העוברי שונה מגיל ההריון לפי ווסת וזה בדיוק מהסיבה שאמרת - שלא ניתן לדעת מתי היה הביוץ במדויק.. מסיבה זו הקביעה האם ההריון תקין מתבצעת לאחר מעקבים באולטראסאונד כך שבהריון תקין בכל שבוע נראה התפתחות נוספת של העובר.. לכם במקרה שלך יש צורך בבדיקת אולטראסאונד נוספת להחלטה על תקינות ההריון, כפי שבכל הריון צעיר.. נראה שהכוונה שלך לשבוע 3 פלוס זה מתאריך הביוץ כך שמדובר בגיל הריון של 5 פלוס אז ניתן לראות שק הריון.. תמשיכי מעקב כפי שהמליץ ומאחלת לך המון בהצלחה!!

מנהלי פורום הריון ולידה