שאלה בנוגע לבדיקות במהלך הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/09/2019 | 11:29 | מאת: אתי

שלום, אני גרה בחו"ל. הציעו לי לעשות במקום התבחין המשולש בדיקה שנקראת prena test.לדבריהם יותר מקיפה ורחבה ומדוייקת יותר מהתבחין המשולש. האם תוכל לומר לי מה ההבדל בין הבדיקות?

14/09/2019 | 20:19 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום אתי תבחין משולש נותן סיכוי סטטיסטי לתסמונת דאון וטריזומיה 18 תוך הסתמכות על גיל האישה, שקיפות עורפית ומספר מרקרים שנבדקים בדם. הבדיקה שהציאו לך בודקת פאנל רחב יותר של תסמונות, גם היא איננה אבחנתית אבל עם רמת דיוק גבוהה יותר. בכל מקרה הבדיקה האבחנתית היא רק במי שפיר. בארץ קיימות מספר חברות המבצעות את הבדיקה וכל אחת מציגה פאנל מעט שונה של תסמונות שנבדקות. הבדיקה איננה בסל ומבוצעת רק באופן פרטי. לא יודעת מה קורה במדינה בה את נמצאת- ניתן לברר מול הרופא שהמליץ. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה