חיסון אנטי D בשבוע 28

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/08/2019 | 01:49 | מאת: אילנה

שלום רב, היום הייתי במוניטור במוקד נשים ואחות שקבלה אותי שמה לב שלא עשיתי חיסון אנטי D בשבוע 28. יש לי סוג דם A נגטיב. מדבר בהריון שלישי ואני עכשיו בשבוע 40. שמתי לב שקבלתי חיסון כזה רק בהריון הראשון ובשני גם לא קבלתי. האם זה קריטי שלא קבלתי חיסון הזה בשבוע 28 כי בכל האתרים באינטרנט מצויין שאישה עם סוג דם שלישי חייבת לקבל חיסון הזה. חשוב לציין, שבדיקת COOMBS יצא שלילית , כלומר , תקינה. תודה מראש על התגובות.

01/09/2019 | 09:03 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום אילנה סוג דם שלילי אכן מחייב מתן אנטי D במקרה זה בודקים נוגדנים (coombs( ואז נותנים את הזריקה. בנוסף מבצעים בדיקה גם לילוד לסוג הדם. כל עוד הנוגדנים נותרו שליליים לא נוצר נזק.

מנהלי פורום הריון ולידה