Cmv בהריון - איך נדבקים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/08/2019 | 07:52 | מאת: שלי

שלום אני חולה במחלת הנשיקה עכשיו, יצאתי חיובית בבדיקת דם לcmv, וקרובת משפחה שלי בהריון. האם ההדבקה היא רק בנוזלים או שאסור בכלל לשהות באותו חלל איתה? תודה

17/08/2019 | 16:48 | מאת: ד"ר לי שגב

ההדבקה בCMV הינה טיפתית דרך דרכי הנשימה ודרך הפרשות- בשתן וצואה, ההדבקה איננה באוויר . הדרך להימנע ע"י הגיינה גבוהה - שטיפות ידיים בעיקר. לציין כי 80-85% מהאוכלוסייה נחשפו בעבר לCMV והסיכוי להדבקה והעברה לעובר תלוי כמובן האם קרובת המשפחה שלילית לCMV

מנהלי פורום הריון ולידה